Loading Events

« All Events

Najlepše torte od A do Ž: tretji del. Cena (za dve srečanji): 120 €

March 13|18:00 - 21:00

€120

Tretja delavnica je namenjena sestavi torte. Biskviti bodo že pečeni, udeleženci bodo samostojno delali od tu naprej: najprej spoznali pripomočke, ki so potrebni za sestavo torte, nato nasvete, kako se torto sestavi (npr. katero kremo damo spodaj, katero na vrhu, glede na gostoto in težo kreme). Po teoriji pričnemo z delom: rezanje biskvita, priprava oboda, acetatne folije in osnovne kreme (mousse ali mascarpone). Ganache in sadni curd bosta že pripravljena, saj se morata predhodno ohladiti. Po sestavi torte bomo te postavili v zamrzovalnik, da jih bodo počakale do naslednjega tedna.

Cena: 120 € (3. del obsega dve srečanji, cena je skupaj za dve srečanji; prijava na zgolj eno izmed teh dveh srečanj ni možna)

Ob prijavi na vse delavnice iz sklopa Najlepše torte od A do Ž priznamo popust v višini 30 € (170 € namesto 200 €). Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenja darilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij na prostordozivetij@rustjevahisa.si.

Sklop slaščičarskih delavnic Najlepše torte od A do Ž z Eriko Jerkič Beč je namenjen vsem tistim, ki bi se radi izpopolnili v pripravi tort, ki bodo ne samo nebeškega okusa, temveč tudi okrašene tako, kot jih okrasijo le najboljši slaščičarji. Delavnice so primerne tudi za začetnike, Erika pa bo z vami delila vse trike in skrivnosti od prvega koraka dalje. Za udeležbo so nujne predprijave na prostordozivetij@rustjevahisa.si ali osebno v Rustjevi hiši kruha do zapolnitve mest. Več informacij najdete tukaj

Erika Jerkič Beč je umetnost združila s slaščičarstvom, saj se je poleg likovne izobrazbe usmerila tudi v sladke dobrote. Vrsto let je delala kot samostojna podjetnica in tudi kot zaposlena v podjetju, kjer se je ukvarjala z razvojem novih receptov za sladice in sladoled; spoznali pa smo jo tudi v TV oddaji Gostilna išče šefa. Zelo rada se dodatno izobražuje na tem področju in rada testira vedno nove kombinacije okusov, tekstur ali dekoracije. Svojo prvo torto je spekla pri 16 letih, a takrat se je vanje zaljubila in temu namenja ves prosti čas in seveda tudi službo. Najraje pripravlja kremne sladice, pri ustvarjanju tort pa jo je vedno najbolj veselila dekoracija, ker tam lahko pokaže še svojo umetniško plat. Priprava raznih figur za torte, risanje po piškotih in najmanjši detajli so ji vedno predstavljali sprostitev in veliko zadovoljstvo, saj dodajo pravo piko na i vsaki sladici.

Details

Date:
March 13
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
€120