DOŽIVLJAJSKI CENTER

DOŽIVETJA

V Centru doživetij mlinarske in pekarske tradicije je pravo doživetje – kruh! Z vsemi čuti, od zrna preko moke do dišeče skorjice. Odkrijte skrivnost lokalnih pekarskih mojstrov in se naučite speci Rustjev kruh iz Rustjeve moke. Zajemite prgišče pšenice, začutite njena zrna…. Zmeljite jih, otipajte sipkost moke, ki jo zamesite v testo. Specite hleb in doživite opojen vonj sveže pečenega kruha, narežite ga in prisluhnite hrustanju njegove skorjice, okusite polnost okusa vašega kruha…

Podari doživetje z darilnim bonom Rustjeve hiše kruha!

ERIKA JERKIČ BEČ

Najlepše torte od A do Ž – razpisani novi datumi ob sobotah!

Po dveh razprodanih delavnicah razpisujemo nove datume: tokrat ob sobotah – tudi za vse, ki ste malo bolj oddaljeni!

Sklop slaščičarskih delavnic Najlepše torte od A do Ž z Eriko Jerkič Beč so namenjene vsem, ki bi se radi izpopolnili v pripravi tort, ki bodo ne samo nebeškega okusa, temveč tudi okrašene tako, kot jih okrasijo le najboljši slaščičarji. Primerne so tudi za začetnike, Erika pa bo z vami delila vse trike in skrivnosti od prvega koraka dalje.

Kako poteka delavnica?

Sklop delavnic je sestavljen iz treh delov:

  • 1. del: biskviti, maffini, testo za pite 22. marec, 10-12h
  • 2. del: priprava krem in polnil za torte 29. marec, 10-12h
  • 3. del: sestavljanje torte in krašenje torte (dve srečanji), 5. in 12. april, 10-13h
  • Začetek: 22. marec 2025

ERIK BAČAR

Delavnica: Peka kruha z drožmi

Si želite speči svoj hrustljav, dišeč kruh, polnega okusa in brez industrijskega kvasa? Vabljeni na delavnico peke kruha iz droži, kjer boste spoznali osnove fermentacije in se naučili, kako obvladovati droži za popoln kruh.

Kruh z drožmi

  • V treh urah bomo skupaj raziskali:
  • osnove fermentacije in skrb za droži
  • pravilno gnetenje testa in razumevanje glutena

  • različne vrste mok in njihov vpliv na kruh

  • ključne korake pravilnega vzhajanja testa

  • oblikovanje testa v hlebček in štručko

  • trike in nasvete za peko kruha v domači pečici

 

  • Datum: 27. marec

ERIKA JERKIČ BEČ

Najlepše torte od A do Ž – razpisani novi datumi!

Sklop slaščičarskih delavnic Najlepše torte od A do Ž z Eriko Jerkič Beč so namenjene vsem tistim, ki bi se radi izpopolnili v pripravi tort, ki bodo ne samo nebeškega okusa, temveč tudi okrašene tako, kot jih okrasijo le najboljši slaščičarji. Primerne so tudi za začetnike, Erika pa bo z vami delila vse trike in skrivnosti od prvega koraka dalje.

Kako poteka delavnica?

Sklop delavnic je sestavljen iz treh delov:

  • 1. del: biskviti, maffini, testo za pite 27. februar, 18-20h
  • 2. del: priprava krem in polnil za torte 6. marec, 18-20h
  • 3. del: sestavljanje torte in krašenje torte (dve srečanji), 13. in 20. marec, 18-21h
  • Začetek: 27. februar 2025