Na mesečnih dogodkih Kruh in vino lahko degustirate najboljša vina lokalnih vinarjev ob spremljavi posebnih hišnih kruhov, ki jih pečemo v Rustjevi hiši kruha, ter glasbi v živo.
Petek, 20. decembra bo od 16. ure dalje z nami PeterLisjak iz VINA LISJAK 1956, ki bo za degustacijo izbral pet svojihnajboljših vin. Med požirki vin boste lahko poskusili ajdov kruh z orehi infigami, koruzni kruh s paradižnikom ter kruh s feta sirom in drobnjakom.
Za glasbo v živo bo poskrbel Ansambel Aufbiks. Vabljeni na predpraznično degustacijo od 16. ure dalje!
CENA: 25 eur
IZBOR VIN:
Malvazija
Beli pinot
Solar rdeče
Barbera
Sušeni merlot
IZBOR PRIGRIZKOV:
ajdov kruh/zemlja z orehi in suhimi figami
koruzni kruh/žemlja s paradižnikom
kruh/žemlja s feta sirom in drobnjakom
O VINA LISJAK
Zgodovina domačije Lisjak sega v leto 1801, ko so bili poznani pod imenom Solarjeva kmetija, saj so bili eni redkih, ki so lahko na Goriškem trgovali s soljo. Sol pa ni bila edino, kar se je našlo v Lisjakovih kleteh. Njihovi predniki so se ukvarjali še z vinarstvom, pridelavo sadja, žganjekuho, poljedelstvom in živinorejo.
Leta 1956 so se usmerili v intenzivno vinogradništvo in vinarstvo in od takrat gojijo različne sorte. Le najboljši letniki so polnjeni v steklenice, ostalo grozdje pa predelajo v suha namizna vina. Z desetimi hektarji in 30.000 trsi vinarstvo Lisjak ohranja tradicijo pridelave za Vipavsko dolino značilne malvazije, poleg te pa pridelujejo tudi rebulo, chardonnay, beli pinot, zelen, sauvignon, merlot, cabernet sauvignon, barbero ter zvrsti Solar belo in Solar rdeče.
O AUFBIKS
Člani skupine Aufbiks so Miha Dragoš, Matej Povž in Matej Šoklič, ki mojstrsko preigravajo domače in tuje uspešnice, na svoj način in sov tem pogledu pravi unikat na slovenski glasbeni sceni. Zaradi odlične izvedbe, glasbene izvirnosti in širine, sonepogrešljivi na številnih prireditvah in zabavah.