DOŽIVLJAJSKI CENTER

Delavnica: Peka

kruha z drožmi

Kulinarična delavnica: Peka kruha z drožmi z Erikom Bačarjem

Si želite speči svoj hrustljav, dišeč kruh, polnega okusa in brezindustrijskega kvasa? Vabljeni na delavnico peke kruha iz droži, kjer bostespoznali osnove fermentacije in se naučili, kako obvladovati droži za popolnkruh.

 V treh urah bomo skupaj raziskali:

  • osnove fermentacije in skrb za droži
  • pravilno gnetenje testa in razumevanje glutena
  • različne vrste mok in njihov vpliv na kruh
  • ključne korake pravilnega vzhajanja testa
  • oblikovanje testa v hlebček in štručko
  • trike in nasvete za peko kruha v domači pečici

Delavnico bomo zaključili z degustacijo sveže pečenih kruhov, kjer boste lahko preizkusili različne okuse in teksture ter prejeli uporabne napotke za nadaljnje ustvarjanje doma.

Pridružite se nam in odkrijte umetnost peke kruha iz droži!

Datum: 27. marec, 17-20 h
Cena: 80 eur na osebo (v ceno je vključena  tudi ena pijača)

Zagotovite si svoje mesto, pišite nam na email: prostordozivetij@rustjevahisa.si

Za udeležbo je nujna predprijava, saj je število mest omejeno.

Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenja darilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij na prostordozivetij@rustjevahisa.si.

 

O mentorju

Erik Bačar, ki prihaja iz Vipavske doline, je velik entuziast peke z drožmi in soustanovitelj D(r)oživetja, šole peke z naravnim kvasom. Po izobrazbi sicer ni pek, vendar pa si je v teh letih s prebiranjem literature in treningi pridobil ogromno izkušenj in bogato znanje. Njegova želja je, da bi se nekega dne govorilo o kruhu, tako da ne bi bilo treba dodati, da je narejen z drožmi in brez industrijskega kvasa. O kruhu, kot so ga pekli naši predniki.

Sodeluje z največjimi strokovnjaki, od znanstvenikov do pekov ter strastnih ljubiteljev na področju prehrane. Erik je človek, ki ga je navdušenje do peke popeljalo v take globine, da si ga drznemo označiti za pomembnega poznavalca tega področja v Sloveniji, čeprav je to le nekaj, kar počne v prostem času.