DOŽIVLJAJSKI CENTER

Najlepše torte od A do Ž

Delavnice z Eriko Jerkič Beč – razpisani novi datumi!

 

Sklop slaščičarskih delavnic Najlepše torte od A do Ž z Eriko Jerkič Beč so namenjene vsem tistim, ki bi se radi izpopolnili v pripravi tort, ki bodo ne samo nebeškega okusa, temveč tudi okrašene tako, kot jih okrasijo le najboljši slaščičarji. Primerne so tudi za začetnike, Erika pa bo z vami delila vse trike in skrivnosti od prvega koraka dalje.

  • Najlepše torte od A do Ž, 1. del: biskviti, maffini, testo za pite, 27. februar, 18-20h
  • Najlepše torte od A do Ž, 2. del: priprava krem in polnil za torte, 6. marec, 18-20h
  • Najlepše torte od A do Ž, 3. del: sestavljanje torte in krašenje torte, 13. in 20. marec, 18-21h

Zagotovite si svoje mesto, pišite nam na email: prostordozivetij@rustjevahisa.si

Za udeležbo je nujna predprijava, saj je število mest omejeno.

Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenja darilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij na prostordozivetij@rustjevahisa.si.

 

1. del: biskviti, maffini, testo za pite

Datum: 27. februar, 18-20h
Vsebina: spoznavanje receptov in trikov za peko biskvita, maffinov in testa za pite.

Cena: 40 eur.
Ob prijavi na vse delavnice iz sklopa Najlepše torte od A do Ž vam priznamo popust v višini 30 eur (170 eur namesto 200 eur)

Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenja darilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij na prostordozivetij@rustjevahisa.si.

OPIS: Prva delavnica bo posvečena spoznavanju različnih test za pripravo sladic. Naučili se boste
osnovni recept za pripravo biskvita, ki vedno uspe, skupaj z malimi triki, kako brez predhodnega
znanja pripravimo osnovo za vsako torto. Malo bolj zahteven recept bomo spoznali pri peki maffinov,
ki so odlična osnova za kolačke z raznimi dodatki, kot so oreščki, čokolada,… ali pa kot osnova
kolačkom s polnili kreme in dekoracijo. Tretje pa bo testo za pito ali drobljenec. Takšno testo lahko
pečemo z nadevom ali posamezno, ter ga kasneje polnimo z raznimi kremami. Skupaj bomo pripravili
vse tri vrste testa, zmešali, zgnetli, razvaljali in spekli.

Zagotovite si svoje mesto, pišite nam na email: prostordozivetij@rustjevahisa.si

Za udeležbo je nujna predprijava, saj je število mest omejeno.

 

2. del: priprava krem in polnil za torte

Datum: 6. marec, 18-20h
Vsebina: priprava krem in polnil za torte: enostavni mousse, mascarpone krema, čokoladni ganache, sadni curd

Cena: 40 eur.
Ob prijavi na vse delavnice iz sklopa Najlepše torte od A do Ž vam priznamo popust v višini 30 eur (170 eur namesto 200 eur).

Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenja darilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij na prostordozivetij@rustjevahisa.si.

OPIS: Druga delavnica je posvečena pripravi krem. Največkrat uporabljena krema je enostavni
mousse brez jajc, najbolj enostavna krema brez uporabe želirnega sredstva in najbolj primerna za vse
začetnike pa je mascarpone krema, kateri lahko dodajamo razne arome. Začeli bomo prav s temi
enostavnejšimi kremami, nato pa bomo zakorakali v zahtevnejše. Malo več časa vzame priprava
ganache kreme, najzahtevnejša pa je priprava sadnega curda. Na delavnici bomo skupaj kuhali jajčno
kremo s sadnim pirejem. Primerna je za polnila tort, pit, maffinov. Na tej delavnici bodo udeleženci
izbrali okuse, ki jih bodo na tretji delavnici pripravili za sestavljanje torte.

Zagotovite si svoje mesto, pišite nam na email: prostordozivetij@rustjevahisa.si

Za udeležbo je nujna predprijava, saj je število mest omejeno.

 

3. del: sestavljanje torte in krašenje torte

Datum: 13. in 20. marec, 18-21h

Vsebina: sestavljanje torte z raznimi polnili in kremami. Na voljo bosta dva različna okusa – sadni in
čokoladni. Vsak sestavi svojo torto, da jo lahko naslednji teden okrasi.

Cena: 120 eur (3. del obsega dve srečanji, cena je skupaj za dve srečanji; prijava na zgolj eno izmed teh dveh srečanj ni možna).
Ob prijavi na vse delavnice iz sklopa Najlepše torte od A do Ž vam priznamo popust v višini 30 eur (170 eur namesto 200 eur).

Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenja darilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij na prostordozivetij@rustjevahisa.si.

OPIS: Tretji del je namenjen sestavi tort in krašenju ter je sestavljen iz dveh srečanj. Spoznali bomo
pripomočke in trike sestavljanja tort, nato pa še praktično sestavili vsak svojo torto. Na zadnjem
srečanju bomo spoznali osnove obmazovanja in sestavljanje večnadstropnih tort, vse potrebne
pripomočke za dekoracijo, sledi pa še prikaz različnih tehnik okraševanja. Zaključili bomo s praktičnim
delom, kjer bo vsak udeleženec obmazal in poljubno dekoriral svojo torto.

Zagotovite si svoje mesto, pišite nam na email: prostordozivetij@rustjevahisa.si

Za udeležbo je nujna predprijava, saj je število mest omejeno.

 

O mentorici

Erika Jerkič Beč je umetnost združila s slaščičarstvom, saj se je poleg likovne izobrazbe usmerila tudi v sladke dobrote. Vrsto let je delala kot samostojna podjetnica in tudi kot zaposlena v podjetju, kjer se je ukvarjala z razvojem novih receptov za sladice in sladoled; spoznali pa smo jo tudi v TV oddaji Gostilna išče šefa. Zelo rada se dodatno izobražuje na tem področju in rada testira vedno nove kombinacije okusov, tekstur ali dekoracije. Svojo prvo torto je spekla pri 16 letih in takrat se je vanje zaljubila ter jim namenja ves prosti čas in seveda tudi službo. Najraje pripravlja kremne sladice, pri ustvarjanju tort pa jo je vedno najbolj veselila dekoracija, ker tam lahko pokaže še svojo umetniško plat. Priprava raznih figur za torte, risanje po piškotih in najmanjši detajli so ji vedno predstavljali sprostitev in veliko zadovoljstvo, saj dodajo pravo piko na i vsaki sladici.